IS MINERALE MAKE-UP ECHT ZUIVER?

Regelmatig krijgen wij de vraag of je na een behandeling met bijvoorbeeld laser, skinpen of chemische peelings make-up mag dragen en wat voor make-up wij zelf dan adviseren. Het antwoord: Cent pur Cent. 

Cent pur Cent is in 2016 opgericht en is een Belgisch mineraal make-up lijn. In België wordt het via een netwerk van de beste apothekers verkocht. In Nederland was HuidWens een van de eerste klinieken waar Cent pur Cent te vinden was. 

Al de losse poeders van het merk zijn 100% mineraal zoals de Loose Mineral Foundation, Blush en oogschaduw. Ze bestaan uit 5 basisingrediënten. Maar wat doen deze stoffen nu met je huid? 

Titanium
Deze stof zorgt voor de grootste dekking, maar zorgt ook voor een instant SPF factor 20. De stof is een van de mees doeltreffende ingrediënten als zonbescherming. 

IJzer
De stof ijzer is een natuurlijk element en zorgt, door de verbranding op bepaalde temperaturen, voor de leuke kleurtjes. IJzer is een natuurlijke kleurstof. 

Mica
De stof mica wordt verkregen door het schrapen van rotsgebergten. Hoe hoger de dosis Mica in een product, hoe mooier de dekking. Mica zorgt voor een mooie, gezonde gloed waarvoor Cent pur Cent bekend staat. 

Zink
Iedereen kent het wel, dat heerlijk zacht zalfje voor op de babybilletjes. Zink werkt helend en verzacht de huid. Het haalt de roodheden weg en is dus ideaal voor huiden met irritaties. Dit ingrediënt verminderd en minimaliseert ontstekingen (bijv. acne) van de huid. 

Boornitride
De stof vervaagt de lijntjes, voor een jeugdigere uitstraling. Het zorgt voor weerkaatsing, glans en een goede hechting van de poeder. 

 

Je kan een dunne laag foundation aanbrengen om oneffenheden te bedekken, maar ook meerdere lagen of andere soorten foundation om de gewenste sterkere dekking te krijgen. De fijne textuur van de make-up zorgt ervoor dat de make-up aanvoelt als een tweede huid. Een zacht gevoel zonder mee-eters en acne. Door het niet toevoegen van chemische bestanddelen is de kans op allergische reacties kleiner dan bij klassieke make-up.

Cent pur Cent heeft een Facebook community waarbij puurheid en verbondenheid centraal staan. Samen met de community gaan ze voor een maatschappij waarin iedereen zichzelf kan zijn en in alle openheid met andere kunnen communiceren. Deze community bestaat uit boordevol inspiratie, het is een warme en leuke social media pagina. 

Wist je dat je bij HuidWens een afspraak kan inplannen om jou kennis te laten maken met de voordelen van minerale make-up, je uit te leggen hoe minerale make-up te aan te brengen en de juist kleurkeuze voor foundation te bepalen. Twee keer in het jaar komt een visagiste langs om demo’s of workshops te geven, harstikke leuk! 

 

De voordelen van Cent pur Cent foundation op een rijtje:

  • Laat je huid ademen
  • Voelt licht aan, alsof je geen make-up draagt
  • Snel en blijvend resultaat, no touch-up needed
  • Gunstig voor een normale, droge, vette én gecombineerde huid
  • 100% natuurlijke mineralen
  • Bevat minimum SPF 20 UVA/UVB bescherming
  • Vrij van parabenen
  • Olievrij
  • Gecertificeerd dierproefvrij (approved by Peppa)
  • Dermatologisch getest
  • Hypoallergeen
  • Vegan formules 

 

Geen enkele vrouw zou moeten kiezen tussen een mooi of gezond make-up product. Het kan allebei! Cent pur cent is alles in één: het bevat geen kunstmatige kleurstoffen, synthetische parfums en niet-natuurlijke oliën.